Gi et mikrolån med Kiva

Posted by Admin On 0 kommentarer
Det finnes mange måter du kan bidra på, for å bekjempe fattigdom rundt om i verden. Det finnes et ordtak som heter noe sånt som; "gi en mann en fisk og han blir mett for en dag, lær han å fiske og han kan fø sin familie et helt liv". Noe av dette er ideen bak Kiva, samtidig som disse mikrolånene tilbys for en rente på 0 %, noe som gjør det mulig for mange å starte opp sine små bedrifter hjulpet av slik mikrofinansiering. Tilbakebetalingsprosenten på lån gitt gjennom Kiva er på hele 99 %.

Kiva.org gir deg muligheten til å låne ut små beløp fra nede i 25 dollar, til mennesker som trenger lån for å komme i gang med sine forretningsideer. På denne måten hjelper du de mer enn å bare sende av gårde 100 kroner i nødhjelp, og dette er jo tross alt også noe som mange etterspør, nemlig det å hjelpe folk til å hjelpe seg selv. Hvem som helst kan bidra som utlåner hos Kiva, og det eneste du trenger er å registrere deg på nettsiden, og ha et kredittkort eller en paypal-konto (paypal belaster ikke gebyrer for transaksjoner til Kiva) tilgjengelig for å overføre lånet.

Kiva er en flott måte å hjelpe til med for vanlige folk, som igjen hjelper vanlige folk i utviklingsland. Den frivillige organisasjonen drives som non-profit, og benytter teknologi fra flere kjente nettselskaper i USA. Du kan selv følge med på tilbakebetalingen av lånet du har gitt, og når det er infritt kan du velge å låne ut penger en gang til, donere pengene i gave til Kiva eller velge å avslutte ditt bidrag hos Kiva.

Hvis du ikke allerede har blitt nødhjelps-fadder for noen, så kanskje det å bli utlåner hos Kiva kan være midt i blinken!